Bez odpadu

Desiata bez odpadu

Predstavte si, koľko zbytočných odpadkov vzniká pri balení desiaty. Servítky, kelímky, sáčiky…každý deň v týždni. Nehovoriac o tom, keď chystáte desiatu pre muža a ešte aj tri či štyri deťúrence. Školský rok už je zasa raz v plnom prúde a vy stále rozmýšľate ako svojim ratolestiam zabaliť zdravú desiatu a nevytvárať pritom odpad? Riešení je hneď niekoľko!

 

Na hotové jedlá sa najviac hodia nerezové nádoby, ktoré sú ľahké a nerozbitné. Môžete si vybrať rôzne veľkosti a tvary, dokonca aj s deliacimi priečkami aby sa vám nezmiešala príloha s hlavným jedlom. Alebo používať sadu s rôznymi veľkosťami a zabaliť si tak každú časť jedla zvlášť. Po dojedení ich môžete vložiť jednu do druhej a šetriť tak miesto v taške.

 

 

Na suchú desiatu vám postačia aj šikovné vrecúška a taštičky v rôznych strihoch a veľkostiach. Sú vyrobené z bavlny s nepremokavým vnútorným poterom a dajú sa prať v pračke či umývačke riadu.

Prípadne si môžete vybrať aj plátenné vrecko bez plastovej nepremokavej vrstvy, z čistej biobavlny. Je vhodné hlavne na suchú desiatu.

A ak by ste niekedy predsa len potrebovali nepremokavú vrstvu, tak si stačí sendvič, zeleninku či syr najprv zabaliť do voskového obrúska. Je vyrobený z konopno-bavlnenej látky napustenej včelím voskom a živicou. Ide vlastne o takú prírodnú potravinovú fóliu. Jedlo v ňom ostane čerstvé, neobschne a zároveň dýcha. Po použití ho stačí umyť vlažnou vodou a je pripravený na ďalšie použitie. No a na konci životnosti ho môžete skompostovať, keďže ide o čisto prírodný materiál.

 

 

No a následne môžete celú desiatu vložiť do šikovnej izotermickej tašky s pekným dizajnom. Máte tak všetko pekne pokope a určite sa žiadne jedlo nezatúla na dno aktovky. A hodí sa aj vtedy, keď v školskej taške už nie je dosť miesta. Desiatu si tak môže školáčik jednoducho odniesť v ruke vďaka praktickému ušku.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *