Bez odpadu

História sa opakuje – do módy opäť prichádzajú klasické holiace strojčeky

Vedeli ste, že vaše kožné problémy môžu byť veľmi ľahko spôsobené holením? Plastové žiletky sa totiž nedajú poriadne vyčistiť a vaša odumretá koža a chĺpky sa zachytávajú medzi čepieľkami a tam si veselo kvasia. Riešením je klasická nerezová žiletka s vymeniteľnými planžetami.

Určite sa mnohí z vás ešte pamätajú, ako sa holil váš dedko v časoch, keď ešte neboli na trhu umelé jednorazové žiletky. V malej miske si napenil mydlo na holenie, štetkou si túto hustú penu naniesol na tvár a potom sa pomaličky sústredene holil. No krása. A tento štýl holenia sa opäť dostáva na výslnie. A to nielen vďaka hipsterom a novootvoreným gentleman holičstvám, kde pánov jedno holenie vyjde na 15 eur. Klasické žiletky vyhľadáva aj čoraz viac žien ako alternatívu k jednorazovkám, ktoré predstavujú zbytočný a nerecyklovateľný odpad.

 

Takýto holiaci strojček je štýlový a pri správnej starostlivosti vám vydrží celý život. Vďaka otvorenej hlave sa neupcháva ani dlhšími chĺpkami, preto je ideálny, ak sa neholíte denne. Navyše je veľmi hygienický. Po každom použití ho totiž môžete jednoducho rozobrať, umyť a vysušiť. Nie sú na ňom žiadne tajné nedostupné zákutia. A keď sa vám planžeta opotrebuje, tak ju stačí vymeniť za novú a hodiť do kontajnera určeného na triedený zber kovu.

Vďaka špeciálnemu stojančeku bude vaša žiletka vždy v suchu na svojom mieste a so šikovným chráničom sa nemusíte báť porezania ani pri cestovaní.

Namiesto peny na holenie môžete použiť prírodné mydlo na holenie. Obsahuje zložky, ktoré vašu pokožku pripravia na holenie a majú upokojujúci efekt. Stačí si vybrať podľa typu pokožky a vône (aloe vera, rakytník, santalové drevo). Navyše vám neostane nerecyklovateľný obal z peny, ale iba papierová krabička. Ďalšou možnosťou je rada prírodnej kozmetiky Mühle Organic – krém na holenie a balzam po holení.

Že sa bojíte? Lebo žiletka je ostrá a nie je chránená žiadnou mriežkou? Naozaj sa netreba báť. Zdravý rešpekt nie je na škodu, hlavne na začiatku, kým sa naučíte so žiletkou manipulovať. Skúste si najprv oholiť ľahko dostupné miesta ako napríklad nohy a potom sa postupne presuňte na podpazušie. Získate sebadôveru a nakoniec si trúfnete aj na intímne partie. Nakoniec zistíte, že je to naozaj jednoduché a k plastovej žiletke sa už nikdy nevrátite.

 

A čo na to vaša peňaženka?

Ceny kvalitných nerezových holiacich strojčekov sa začínajú už na 30 eurách, čo vôbec nie je veľa, keďže ide o investíciu na celý život. Budete si musieť meniť iba planžetu, ktorá stojí asi 25 centov. Trošku lepšiu jednorazovú plastovú žiletku kúpite cca za 4 eurá. To znamená, že už pri kúpe ôsmej jednorazovky budete ľutovať, že ste radšej neinvestovali do tej celoživotnej.

 

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *