Bez odpadu

Hor sa na upratovanie kuchyne!

Hľadáte ekologické pomôcky na každodenné udržiavanie čistoty v kuchyni? Alebo plánujete poctivo vydrhnúť všetky skrinky, šuflíky, rúru a chladničku? Máme pre vás odporúčania na šikovných pomocníkov!

Hubky s veselým dizajnom nájdu svoje využitie nielen pri umývaní riadu, ale aj pri generálnom upratovaní a pri utieraní akýchkoľvek tekutín, keďže výborne sajú. Sú vyrobené z celulózy (80%) a bavlny (20%). Môžete ich prať až na 60°C a sú plne kompostovateľné.

 

 

Na utieranie riadu poslúžia bavlnené utierky, ktoré sú nielen odolné a savé, ale môžu byť aj štýlovým doplnkom Vašej kuchyne. Majú praktické veľké uško na zavesenie.

Na leštenie okien a nábytku sa výborne hodia utierky z bambusu a bavlny. Sú prírodnou náhradou populárnych mikrovláknových utierok, ktoré sú vyrobené z ropy a pri praní uvoľňujú do vody nebezpečné plastové mikročastice.

A k ekologickým kompostovateľným pomocníkom samozrejme patria aj ekologické čistiace prostriedky.

 

 

Univerzálny čistič do kuchyne od českej firmy Feel Eco je určený na čistenie všetkých nesavých povrchov v kuchyni: keramických, antikorových, plastových i sklenených. Jemne, ale účinne odstráni zašlú špinu, mastnotu a usadeniny. Stačí nastriekať, nechať pár minút pôsobiť a zotrieť utierkou.

Pri čistení rúry, záhradného grilu či pripáleného riadu si môžete pomôcť aj práškom do umývačky riadu. Stačí nasypať malé množstvo prášku na mokrú handričku a poriadne vydrhnúť. Pri extra silnej špine si môžete pomôcť aj drevenou kefou na rajbanie.

Na každodenné udržiavanie kuchyne či umývanie riadu sa výborne hodí kúsok lufy, či kefka na čistenie riadu s dlhou rúčkou ako alternatíva k plastovej hubke. Na utieranie kuchynskej linky využijete kompostovateľnú hubku. A namiesto tradičných klasických prostriedkov na umývanie riadu či do umývačky si môžete zadovážiť ekologicky odbúrateľné a neškodlivé prostriedky Feel Eco. Firma Tierra Verde zasa ponúka netekuté čistiace prostriedky, ktoré sú univerzálne použiteľné v kuchyni aj v celej domácnosti. S granulovanou kyselinou citrónovou a sódou bikarbónou môžete vyčistiť škvrny, usadeniny, vodný kameň bez zanechania stopy v životnom prostredí.

Ak ste sa práve rozhodli skúsiť žiť bez zbytočného odpadu, najľahšie sa Vám bude začínať práve v kuchyni – šikovne, efektívne, zdravo a v spojení s prírodou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *