Bez odpadu

Kozmetika, ktorú nevylejete

Chystáte sa na krátky výlet lietadlom, no v cene letenky máte iba palubnú batožinu? Ako si nabaliť všetku kozmetiku, aby ste neporušili predpisy ohľadne množstva tekutín na palube lietadla? Prelievať všetko do malých fľaštičiek a modliť sa, aby sa cestou nevyliali? A budete mať vôbec dosť priestoru na všetky tie prípravky? Máme pre vás lepšie riešenie. Skúste tuhú kozmetiku!

Mydlo

Tuhé prírodné mydlá od slovenskej značky Ponio sú dokonalou náhradou sprchového gélu a mydla na ruky. Môžete si ním dokonca umyť aj tvár, takže nepotrebujete čistiacu a odličovaciu emulziu. A vďaka svojej hustej pene poslúžia aj namiesto peny na holenie. Stačí si vybrať podľa typu pokožky a obľúbenej vône. Navyše majú ekologické papierové balenie, ktoré môžete jednoducho zrecyklovať.

 

 

Šampón

Tuhý šampón, tzv. šampúch od slovenskej firmy Ponio plnohodnotne nahradí klasický tekutý šampón. Používa sa jednoducho – stačí ním pošúchať mokré vlasy a okamžite začne peniť. Potom už postupujete ako pri klasickom šampóne. Opäť si môžete vybrať podľa typu vlasov a svojej obľúbenej vône. Balený je v jednoduchej papierovej krabičke z recyklovaného papiera.

 

 

Krabička na mydlo

Nezabudnite si na cestu pribaliť aj klasickú krabičku na mydlo prípadne okrúhlu hliníkovú krabičku na šampúch. Takto môžete mydlá bez problémov prenášať aj keď nestihli úplne vyschnúť. To sa hodí hlavne na dovolenkách, kde sa plánujete často presúvať.

 

Šetrný odličováčik

 Pre dámy a dievčatá, ktoré si nevedia predstaviť deň bez make-upu, a čo je dôležitejšie – ísť do postele bez čistej pleti, sa na cesty hodí šikovný odličovací tampónik z bavlny. Je šetrný k pleti a na cestu vám stačí jeden či dva, keďže sa dá opakovane používať a jednoducho vyprať v rukách. Jeho pridanou hodnotou je samozrejme to, že ani na dovolenke po Vás neostane zbytočný odpad.

 

 Pleťový krém

Hlavne na letnej dovolenke je naša pokožka vystavená slnku a často je potom suchá a podráždená. Namiesto tekutého pleťového mlieka si môžete zbaliť tzv. masážnu kocku. Hlavnými zložkami sú kakaové a bambucké maslo s rôznymi prírodnými silicami a bylinkami. Má síce tuhú konzistenciu, ale začne sa rozpúšťať hneď ako ju vezmete do ruky a zohrejete teplotou tela. Takže sa s ňou stačí „vymasírovať“ hneď po sprche a vaša pokožka bude krásne vláčna a hydratovaná. Balená je samozrejme v ekologickej papierovej krabičke.

 

 

Deodorant

Namiesto guľôčkového deodorantu či spreja si môžete zbaliť tuhý prírodný deodorant v papierovom kompostovateľnom obale. Líšia sa tak silou účinku ako aj vôňou. Ide o deodorant, takže nezabraňuje poteniu ako antiperspirant. Zabraňuje iba rozkladu nášho potu a následnému zápachu. Tak to však má byť. Potenie je prirodzená funkcia tela, ktorou sa zbavuje toxínov a nebolo by rozumné tomu brániť.

 

 

Tak ako sa vám to pozdáva? Tiež sa vám zdá, že vaša kozmetická taštička bude o polovicu menšia ako na predchádzajúcej dovolenke?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *