Bez odpadu

Zdravý pitný režim

S narastajúcimi teplotami je komplikovanejšie dodržiavať zdravý pitný režim. Všetci to poznáme – stále sme v strese a niekam sa ponáhľame a smäd si všimneme až keď máme vyprahnuté ústa a popraskané pery. A tak si za pochodu v najbližšom stánku kúpime vodu v  pollitrovej PET fľaši a bežíme ďalej. Zostáva však po nás zbytočný odpad v podobe plastovej fľaše a často ju dokonca hodíme do zmesového odpadu, pretože koše na triedený odpad sú ešte stále na našich uliciach skôr raritou. Tomuto sa však dá ľahko predísť, keď človek plánuje trochu dopredu. Stačí mať v taške či kabelke nerezovú alebo sklenenú fľašu s vodou. Keď sa vám voda po ceste minie, tak si ju stačí dočapovať z verejnej fontány alebo poprosiť personál v najbližšej kaviarni. Vždy vám radi načapujú vodu z vodovodu a to aj bez toho, aby ste u nich niečo konzumovali. Stačí im darovať pár milých slov a úsmev.

Na cesty sa výborne hodí nerezová termofľaša. Stačí si vybrať dizajn, farbu a tú správnu veľkosť od 260ml do 1000ml. V lete vám udrží vodu krásne vychladenú a v zime poteší teplým čajom.

 

 

Ďalšou možnosťou je sklenená fľaša od firmy Retap. Je vyrobená zo špeciálneho borosilikátového skla, ktoré je veľmi pevné a zároveň ľahké. Výrobca na ňu poskytuje doživotnú záruku. Ak sa vám teda náhodou rozbije, stačí mu poslať fotku črepín a obratom vám zašle novú fľašu. Na výber máte niekoľko veľkostí (300ml, 500ml a 800ml) a rôzne farby vrchnáčikov.

 

 

 

Môžete si ju vybaviť aj farebným háčkovaným či úpletovým puzdrom podľa svojho vkusu. Fľaša tak získa jedinečný štýl a zároveň bude chránená pri náraze.

 

A ako si svoju fľašu udržať zdravú a čistú? Sklenenú fľašu Retap môžete umývať priamo v umývačke riadov. Na ručné umývanie si stačí kúpiť mäkkú kefu na fľaše a raz za pár dní ňou fľašu poriadne vydrhnúť s použitím jemného prostriedku na riad.

Niekedy sa nám podarí aj trochu spomaliť a uhasiť svoj smäd v tieni na teraske kaviarne. Posledné roky sa však rozmohol hipsterský trend podávania nápojov v zaváracích pohároch. Vyzerá to síce štýlovo, ale tie dve slamky v nápoji už také štýlové nie sú. Ich životnosť je pár minút a potom končia na skládke. A to je úplne zbytočné. Nehanbime sa vypýtať si svoj nápoj bez slamky a piť priamo z pohára, prípadne použiť vlastnú slamku. Na trhu sú už elegantné nerezové či sklenené slamky, ako aj prírodné bambusové. A samozrejme nezabudnite si k nim zaobstarať tenkú kefku na čistenie slamiek 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *