Bez odpadu

Zdravé hračky

Aj vy ste si všimli, že trh je zaplavený lacnými plastovými hračkami z Číny, ktoré nič nevydržia? Okrem krátkej životnosti sú často s týmito plastovými hračkami spojené aj zdravotné riziká. Navyše plast je hladký a chladný umelý materiál, ktorý nijako nepodporuje hmatové vnímanie vášho dieťaťa. Lepšou voľbou sú preto hračky z prírodných materiálov ako napríklad z dreva.

 

Drevené stavebnice

Výber je naozaj široký. Okrem klasických stavebníc sú v ponuke aj rôzne špeciálne súpravy inšpirované ľudovým staviteľstvom. Takéto stavebnice rozvíjajú jemnú motoriku, detskú predstavivosť, priestorovú orientáciu a logické myslenie.

 

Drevený hlavolam

Vaše deti sa vďaka nemu naučia predmety otáčať cielene tak, aby pasovali na správne miesto. K hračke si môžete vytlačiť aj predlohy rôznych postavičiek vyskladaných z tejto stavebnice a snažiť sa kocky napasovať na danú predlohu. Hračka podporuje logické myslenie a priestorovú predstavivosť. 

 

Kuchynské náčinie ako pre dospelákov 

Máte doma malú pomocníčku, ktorá sa rada obšmieta v kuchyni pri chystaní jedla? Na to, aby sa deti cítili ako plnohodnotní a užitoční pomocníci, potrebujú aj svoje vlastné náčinie na varenie a upratovanie – nožík na natieranie, škrabku na zeleninu a ovocie. A nakoniec metličku a lopatku na zametenie omrviniek v kuchyni.

 

 

Tvorivé dielne

Šikovný drevený štetec prispôsobený do rúčky najmenších detí alebo modelovací vosk, ktorý nešpiní ruky? To určite poteší!

 

Kovové hračky a náradie pre deti

Polámané plastové formičky, sitká či kýbliky do piesku sú zbytočnými odpadkami, ktorých kúsočky sa v piesku postrácajú a budú tam zahrabané strašiť ešte niekoľko rokov. Stačí, že dieťatko nechtiac stupí či si na hračku sadne a puk! Už sa nedá s radosťou a plnohodnotne využívať.  Super alternatívou sú kovové hračky do piesku a do záhrady.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *